KM0.00

Nema proizvoda u korpi

Dobro došli na naš web shop DUĆAN M

Ulica Juraja Neidharta 19, Zenica

info@ducanm.com

+387 61 646 074

KM0.00

Nema proizvoda u korpi

Kako odvojiti djecu od gledanja telefona i televizora?!

More articles

Svjedoci smo da naša djeca svakodnevno sjede ispred televizora i gledaju crtiće ili prekomjerno koriste mobitel. To može biti štetno iz više razloga a neki od njih su:

1.Oštećenje vida,

2. Deformitet kičme, pognuti uz mobitel ne dozvoljava se normalan rast i razvoj kičmenog stuba gdje se javljaju deformiteti kičme u ranom razvoju,

3. Pasivnost, djeca postaju pasivna i nezainteresovana,

4. Moguća pojava ranog autizma kod djece,

5. Ovisnost o gledanju mobitela,

6. Problem sa govorom, nepravilno izgovaranje riječi ili kod manje djece nemogućnost pričanja.

Skoro svaki roditelj u našem novijem vremenu pojavom i razvojem tehnologije se suočava sa ovim problemom, to ponekad postaju ozbiljni problemi koje je teško ili nemoguće ispraviti.

U čemu je riješenje?

Mnogi roditelji kada se suoče sa ovakvim problemima riješenje traže kod psihologa ili logotipa, no međutim, važno je da na vrijeme se pozabavimo oko svoje djece.

Prije svega postoje stvari sa kojima ćemo skrenuti pažnju djeci od mobitela, tableta i televizora, a to je da ih zabavimo da se igraju, trče, voze bicikl, igraju fudbala, sviraju violinu itd.

Svako u svojoj kući može napraviti malu igraonu, postaviti sto i stolicu da djeca crtaju, takodje postoje razne edukativne igračke koje pospješuju razvoj kod djece.

Vožnja bicikla je idealna da djeca razvija motoričke sposobnosti, guralice i balans bicikla treniraju djecu da održe ravnotežu. Vožnja romobila i rola svakako može biti zabavna i kondiciona.

U dvorištu kuće možete napraviti ljulju sa toboganom, igračke u pijesku, da djeca svoje vrijeme provode na takav način jer sigurno će ih to udaljiti od mobitela i ako im napavite pravi ambijent za igru i zabavu, njima neće padati napamet da uzmu mobitel u ruke…

- Advertisement -spot_img

Latest

bs_BABosnian